НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Атлетика

На покана на Параолимпискиот комитет на Србија, најдобрите македонски пара атлетичари ќе учествуваат на меѓународниот натпревар "SERBIA PARA ATHLETICS OPEN...

Факти и бројки: -120 учесници од: Македонија, Словенија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Бугарија и Хрватска. -Победниците од националното првенство...