НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

WPA 14. Fazza Dubai 2023 Grand Prix – ПРВ НАТПРЕВАРУВАЧКИ ДЕН

Првиот натпреварувачки ден настапи Елена Давитковска во дисциплината ѓуле Ф56.
Во конкуренција на 13 натпреварувачки се пласира на тринаесеттото место со најдобро нејзино фрлање од 4,30метри. Првото место во оваа категорија го освои Џелал Сафија од Алжир со резултат од 11,50 метри, второто Жу Мјан од Кина со 10,57 метри, третото Саифи Насима од Алжир со реаултат од 10,54 метри.
Денес на програмата од 17:10 часот е дисциплината Диск мажи споени класи Ф54, 55 и 56, во која ќе настапи нашиот втор натпреварувач Гоце Миновски.

[Best_Wordpress_Gallery id=”409″ gal_title=”dubai2023-1″]