НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

WPA 14. Fazza Dubai 2023 Grand Prix – ЧЕТВРТИ НАТПРЕВАРУВАЧКИ ДЕН

Четвртиот натпреварувачки ден настапи Елена Давитковска во дисциплината копје Ф55/56.
Во конкуренција на 10 натпреварувачки се пласира на последното десетто место со најдобро нејзино фрлање од 8,16 метри. За вмешување во борбата за медали на ова првенство требаше да се фрли над 20 метри.
Првото место во оваа категорија го освои Мотаџијан Хашемије од Иран со резултат од 22,65 метри, второто Моради Зејнаб од Иран со 20,69 метри, третото Мартина Вилинг од Германија со реаултат од 20,23 метри.
Со овој настап зврши првенството во Дубаи.

[Best_Wordpress_Gallery id=”415″ gal_title=”dubai2023-4″]