НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Организација

На 11.03.2024 година, претседателот на Меѓународниот параолимписки комитет (ИПЦ), Ендрју Парсонс, извршниот директор на ИПЦ, Мајк Питерс, и други членови...

Спортски натпревари на лица со телесен инвалидитет: Домашни натпревари Државно првенство во шах поединечо НФСРИСМ-ПКСМ 06-07.04.2024; Државно првенство во шах...

Претседателот на Параолимпискиот комитет на Северна Македонија, Бранимир Јовановски, одржа редовен-периодичен состанок со претставници на Организацискиот комитет на Олимписките и...

На 11.12.2023 година, претседателот на Параолимпискиот комитет на Северна Македонија, Бранимир Јовановски, заслужен спортист на Македонија и врвен тренер во...

Од 06-08.12 2023 година, во посета на Параолимпискиот комитет на Северна Македонија беше претставничката на ИПЦ, Ивана Костадиновиќ, координатор од...