НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

WPA 14. Fazza Dubai 2023 Grand Prix – ТРЕТ НАТПРЕВАРУВАЧКИ ДЕН

Третиот натпреварувачки ден настапи Елена Давитковска во дисциплината диск Ф56/57.
Во конкуренција на 12 натпреварувачки се пласира на последното дванаесто место со најдобро нејзино фрлање од 11,41 метри. Првото место во оваа категорија го освои Саифи Насима од Алжир со резултат од 32,51 метри, второто Жу Мјан од Кина со 31,23 метри, третото Сафја Џелал од Алжир со реаултат од 28,46 метри.
Денес на програмата од 15:00 часот е дисциплината Копје жени споени класи Ф56/57, во која ќе настапи Елена Давитковска.
Нашиот втор натпреварувач Гоце Миновски, кој требаше да настапи во дисциплината Ѓуле класи Ф54/55, нема да настапи бидејќи во меѓувреме класификаторите го прекласифицираа во повисока класа Ф56, а дисциплината Ѓуле во таа класа се одржа првиот натпреварувачки ден, кога Гоце имаше привремена класификација Ф55.

[Best_Wordpress_Gallery id=”413″ gal_title=”dunai2023-2″]