НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Спортови

На 11.03.2024 година, претседателот на Меѓународниот параолимписки комитет (ИПЦ), Ендрју Парсонс, извршниот директор на ИПЦ, Мајк Питерс, и други членови...

Спортски натпревари на лица со телесен инвалидитет: Домашни натпревари Државно првенство во шах поединечо НФСРИСМ-ПКСМ 06-07.04.2024; Државно првенство во шах...

Претседателот на Параолимпискиот комитет на Северна Македонија, Бранимир Јовановски, одржа редовен-периодичен состанок со претставници на Организацискиот комитет на Олимписките и...

Македонските пингпонгари: Страшко Коцевски, Небојша Ташиќ, Зоран Трајановски, Игорчо Постолов, Митко Сотироски, Рубинчо Ристески, Марјан Зафировски и Тони Митровски, предводени...