НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ВО АТЛЕТСКИ ПОВЕЌЕБОЈ 2020

На 20.09.2020 година во Охрид на спортските терени на комплекстот „Биљанини Извори“, се одржа Државно првенство во атлетски повеќебој за спортисти со инвалидност, во организација на Параолимпискиот комитет на Северна Македоникја и соорганизација на Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Македонија – Мобилност Македонија.
На натпреварот настапија најуспешните натпреварувачи од минатата година, по повик, бидејќи во услови на епидемија од КОВИД-19 беше тешко да се одржат квалификациски натпревари. Исто така, организаторите објавија протокол за безбедни мерки за одржување на натпревари во атлетика, а натпреварот беше реализиран во духот на пропишаните мерки.
Првите места во своите категории ги освоија следните натпреварувачи:
Жени класи 54-57
1.Елена Давитковска – Куманово
2.Орхидеја Срезоска – Гевгелија
3.Љубица Боевска – Струмица
Жени класи 37, 42-46 и општа
1.Нада Цветковска – Куманово
2.Силвана Трајковска – Скопје
3.Росана Ефремова – Скопје
Мажи класи 36-38, 42-44 и општа
1.Никола Пеев – Гевгелија
2.Александар Талески – Гевгелија
3.Ристе Станкоски – Велес
Мажи 53-57
1.Гоце Миновски – Скопје
2.Зоран Јовановски – Струмица
3.Златко Арсовски – Кочани
Слепи и слабовидни класи Ф11-13
1.Ифраим Љута – Тетово
2. Сејди Синани – Струга
3.Муарем Песочани – Струга
Глуви и наглуви – мажи
1.Бурхан Махмудовски – Куманово
2.Васко Марков – Скопје
3.Мустафа Бекировски – Куманово
Глуви и наглуви – жени
1.Маја Маркова – Скопје
На натпреварот присуствуваше и селекторот на репрезентацијата, Крсто Серафимовски.

[Best_Wordpress_Gallery id=”284″ gal_title=”atletika2020″]