НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Стрелаштво

ЗАПОЧНУВААТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ПАРИЗ 2024 Македонските параолимпијци-стрелци: Оливера Наковска-Бикова, Ванчо Каранфилов и Александар Јовановски, придружувани од нивниот тренер Бранимир Јовановски...

На 18.03.2022 година, на затворањето на Европското првенство во стрелаштво со воздушно оружје, уште еден медал за спортистите од Северна...

Втор натпреварувачки ден и втор медал за Оливера наковска Бикова, овој пат сребрен, во дисциплината Спорт пиштол 25 метри (П3)....