tokyo2020 
Параолимписки игри во Токио 2020 25.08.2020 21:00 85 денови

Пријава за млади спортисти

Статистика

Гледања на содржината : 1819178
II КУП НА МАКЕДОНИЈА ВО СТРЕЛАШТВО

1На 10.11.2018 године, на стрелиштето во Кисела Вода, во Скопје, во организација н ССРИ Куманово, се одржа вториот Куп (од предвидените три) на Македонија во стрелаштво за спортисти со инвалидност.

Натпреварувачите се натпреваруваа во 3 категории: 
-Воздушен пиштол (микс) меѓународна програма 60 истрели, 
-Сериска воздушна пушка - мажи 20 истрели и 
-Сериска пушка жени, 20 истрели.

РЕЗУЛТАТИ:

ВОЗДУШЕН ПИШТОЛ - МИКС (мажи и жени)
1.Оливера Н. Бикова, Битола 92,93,94,97,96,96=568
2. Ванчо Каранфилов, Скопје 91,94,94,92,89,91=551
3.Александар Јовановски, Скопје 94,88,90,94,89,95=550
4.Нина Пејчиќ, Скопје 88,95,90,92,91,88=544
5. Даниел Михајловиќ, Скопје 88,89,85,89,82,88=521
6. Горан Митровски, Скопје 84,90,80,82,84,86=506

ВОЗДУШНА ПУШКА - МАЖИ 
1. Новча Тодоровски, Куманово 87,85=172
2. Зоран Јовановски, Струмица 82,76=158
3. Горан Митровски, Скопје 74,82=156
4. Васко Стефановски, Битола 74,80=154
5. Даниел Михајловиќ. Скопје 77,74=151
6. Стеван Ангелковски, Прилеп 78,72=150
7. Небојша Пејовски, Струга 62,81=143
8. Менде Дивјаковски, Битола 61,66=127 
9. Авдо Исмаилов, Струмица 26,11=37

ВОЗДУШНА ПУШКА - ЖЕНИ
1. Елизабета Тодоровска, Куманово 78,82=160
2. Олга Ристовска, Скопје 60,56=116
3. Наташа Црвенковска, Битола 52,50=102

Судии: Бранимир Јовановски и Ванчо Каранфилов. Комесар на купот Драган Дојчиноски, 
Третиот Куп на Македонија во стрелаштво ќе се одржи на истото стрелиште на 09.12.2018 година во организација на ССРИ Битола.

 
 

 

ams 
 
 mtsp
 
logoipc1
 
nsiom

Листа на забранети супстанци и методи за 2019 година

logo