НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ОДРЖАН ОНЛАЈН СЕМИНАР ЗА УПРАВУВАЊЕ СО АКРЕДИТАЦИИ ЗА УЧЕСНИЦИ НА ПОИ ПАРИЗ 2024

На 19 февруари преку платформата за видео конференции, Webex, беше одржана детална обука за управување со акредитации за учесниците на Параолимписките игри во Париз 2024 година. Обуката ја водеше Лорена Виланова, и на истата присуствуваа 47 Национални параолимписки комитети. Се одржуваат повеќе вакви обуки, а НПК се расподелени низ нив.
Започна сериозна дописка со Организацискиот одбор на игрите која преминува во секојдневна.