Стрелаштво 2011

  • PDF

На 06.11.2011 година во Охрид на стрелиштето Бејбунар се одржа државното првенство во стрелаштво за спортисти со инвалидитет во организација на Националната федерација за спорт и рекреација на инвалидите на Македонија – Македонски параолимписки комитет..

На натпреварот учествуваа 24 натпреварувачи кои стручната комисија ги селектираше врз основа на нивните постигнувања на регионалните натпревари.

Во фер и коректна борба беа постигнати следните резултати:

Воздушен пиштол микс

 

 

 

 

 

 

 

 

Име и презиме

Град

1

2

3

4

5

6

Збир

Оливера Наковска Бикова

Битола

93

95

94

97

94

94

567

Ванчо Каранфилов

Скопје

94

92

96

92

96

90

560

Бранимир Јовановски

Куманово

91

91

87

92

91

89

541

Лидија Крстеска

Скопје

90

89

87

86

88

89

529

Тони Митровски

Скопје

87

88

85

87

90

87

524

Митко Фидановски

Битола

85

87

82

91

85

84

514

Воздушна пушка СХ1

 

 

 

 

 

 

 

 

Име и презиме

Град

1

2

3

4

5

6

Збир

Новча Тодоровски

Куманово

79

84

85

85

 

 

333

Васко Стефановски

Битола

84

85

77

85

 

 

331

Ѓоре Здравески

Прилеп

66

80

74

78

 

 

298

Николче Станојовски

Битола

70

77

71

49

 

 

267

Воздушна пушка СХ2

 

 

 

 

 

 

 

 

Име и презиме

Град

1

2

3

4

5

6

Збир

Дејан Танески

Охрид

85

95

88

91

 

 

359

Снежана Танеска

Охрид

83

90

85

86

 

 

344

Никола Ѓуроски

Битола

70

82

82

85

 

 

319

Димитар Боцевски

Скопје

72

85

66

75

 

 

298

Ангел Џуковски

Скопје

78

74

80

61

 

 

293

Воздушна пушка жени

 

 

 

 

 

 

 

 

Име и презиме

Град

1

2

3

4

5

6

Збир

Елизабета Тодоровска

Куманово

74

82

80

84

 

 

320

Олга Ристовска

Скопје

64

77

70

62

 

 

273

Борка Трпковска

Тетово

69

63

65

73

 

 

270

Менка Форчевска

Тетово

37

54

43

41

 

 

175

Воздушна пушка останати

 

 

 

 

 

 

 

 

Име и презиме

Град

1

2

3

4

5

6

Збир

Јордан Пауноски

Тетово

79

77

89

72

 

 

317

Доне Перовски

Тетово

75

67

71

78

 

 

291

Љупчо Тпрковски

Тетово

68

64

77

70

 

 

279

Љубе Димитриевски

Куманово

51

69

63

78

 

 

261

Мартин Ангелов

Битола

45

64

67

80

 

 

256

На првопласираните натпреварувачи по категории им беа доделени медали. Овој натпревар беше последен тест пред заминувањето на нашите параолимпијци на Светскиот куп во стрелаштво во Сиднеј 11-19.11.2011 година каде ќе се боат за директна квота за Параолимписките игри во Лондон 2012.

You are here