Атлетика - Програма 2013

  • PDF

Атлетика - Програма 2013

Подготвил:   Крсто Серафимовски, селекторот и тренер  на Репрезентацијата на РМ во атлетика за инвалиди. 

Во Програмата за реализација на активноста во атлетика при НФСРИМ-МПК за 2013 година се планира:

  1. Настап на 2-3 меѓународни натпревари со учество на 4-5 спортисти;
  2. Заеднички подготовки
  3. Месечен тренажен процес;
  4. Зајакната исхрана и витаминизација;
  5. Спортска опрема;

А) Учество на 2 меѓународни натпревари со 3-4 спортисти

- Croatian Open Athletics Championship 2013, Загреб  03 – 06.05.2013

- IPC Athletics World Championships, Lion 2013, Франција 19 - 28.07.2013

Б) Заеднички подготовки

- Јануари:   Од 10 - 15 дена за 4 лица во Дојран или Негорски Бањи;

- Март:       10 дена подготовки - патека Софија - 4 лица;

- Мај:          Настап на Кроација Опен 2013, Загреб;

- Јуни:        10 дена подготовки Охрид за 4 лица;

- Јули:        Настап на Светско првенство во Франција;

- Август:    10 дена патека во Скопје или Софија 2 - 3 лица. 

Ц) Месечен тренажен процес

Во текот на 2013 година се планираат од 4-6 тренинга во месецот кои би се спроведувале на атлетска патека во Скопје и во градовите од каде потекнуваат спортистите доколку има атлетска патека, во од месец март до месец септември.

Д) Витаминизација

За зајакната исхрана и витаминизација на спортистите треба да се предвиди сума од 30.000,00 денари.

Е) Спортска опрема

За квалитетно спроведување на тренажниот процес, но и за поуспешно учество на нашите спортисти на претстојните натпревари потребно е да се набават:

- 2 пара спринтерки;

- 4 пара патики;

- 3 пара атлетски комбилизони;

- 3 пара атлетски гаќици и маици;

- 4 пара тренерки;

- 4 блузони;

- 4 јакни;

- 10 пара чорапи;

- 4 ранци;

- 8 маици за тренинг.

You are here