Вангел Жабев

  • PDF
vangel zabev 1 120 medali 1
Вангел Жабев

Позначајни успеси

  • 2 бронзени медали од Параолимписки игри во Арнхем - 1980 година
  • Учесник на Отворено првенство на Полска - 1977 година:
    • 4 златни медали - поединечно (50м слободно, 50м градно, 50м грбнои 3х50м мешано)
  • Учесник на повеќе меѓународни првенства
  • Државен првак на СФРЈ во пливање 
МПК Медали
You are here