НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

SERBIA PARA ATHLETICS OPEN 2019

На покана на Параолимпискиот комитет на Србија, најдобрите македонски пара атлетичари ќе учествуваат на меѓународниот натпревар “SERBIA PARA ATHLETICS OPEN 2019” кој на 15.09.2019 година ќе се одржи во Крушевац, Србија.

Ќе настапат 6 спортисти:

1.Елена Давитковска, класа Ф56

2.Гоце Миновски, класа Ф53

3.Зоран Јовановски, класа Ф55

4.Никола Пеев, класа Ф36

5.Дејан Ѓорѓиевски, класа Ф42

  1. Златко Арсовски, класа Ф55

Спортистите ќе бидат под стручен надзор на селекторот Крсто Серафимовски.