НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Сашо Панов

 Позначајни успеси

  • Светски шампион во алпска комбинација – Франција 1973 година
  • 9-то место во слалом на првите Параолимписки игри во Ерншелдсвик – Шведска 1976 година
  • Трикратен државен првак на СФРЈ – 1972 и 1973 година во слалом, велеслалом и алпска комбинација
  • Младински вицешампион на СФРЈ во пинг-понг 1959 година