НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Вангел Жабев

Позначајни успеси

  • 2 бронзени медали од Параолимписки игри во Арнхем – 1980 година
  • Учесник на Отворено првенство на Полска – 1977 година:
    • 4 златни медали – поединечно (50м слободно, 50м градно, 50м грбнои 3х50м мешано)
  • Учесник на повеќе меѓународни првенства
  • Државен првак на СФРЈ во пливање