НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Државно првенство во атлетика 2008

На 24.05.2008 година на терените на градскиот стадион во Велес се одржа државното првенство во атлетски повеќебој во организација на Федерацијата за спорт и рекреација на инвалидите на Македонија-Македонски параолимписки комитет.

Натпреварите се одвиваа во 4 категории и тоа: Мажи стоење, мажи седење, жени стоење и жени седење и беа постигнати следните резултати:

Жени стоење:

Име и Презиме Класа Град Ѓуле Поени Диск Поени Копје Поени Вкупно
Нада Цветковбска F46 Куманово 7,52 618,1669 20,11 477,4454 18,30 499,5905 1595,2
Лилјана Мицовска F46 Кочани 7,50 616,5228 15,40 365,6220 16,83 459,4595 1441,6
Љубинка Крстевска F46 Прилеп 5,71 469,3794 14,76 350,4274 15,26 416,5984 1236,4
Нада Илиевска F46 Кичево 6,98 573,7772 13,20 313,3903 12,64 345,0723 1232,2
Олга Ристовска F46 Скопје 5,30 435,6761 13,40 318,1387 14,07 384,1114 1137,9

Жени седење:

Име и Презиме Класа Град Ѓуле Поени Диск Поени Копје Поени Вкупно
Вергита Сули F55 Битола 3,20 384,4768 6,80 259,2155 7,23 407,2092 1050,9
Нурие Фаризи F58 Струмица 3,17 326,1317 6,50 206,7101 5,56 188,5513 721,39

Мажи седење:

Име и Презиме Класа Град Ѓуле Поени Диск Поени Копје Поени Вкупно
Зоран Јовановски F54 Струмица 5,19 534,3354 12,91 469,3351 11,80 447,3934 1451,1
Тони Саканарски F57 Кочани 6,48 482,9334 18,51 396,7591 13,98 360,2350 1239,9
Сашо Тодоровски F57 Скопје 5,62 418,8404 12,45 266,8639 12,18 313,8528 999,56
Горјан Свеќанцоски F56 Прилеп 4,40 379,1469 11,86 307,892 9,58 262,6817 949,72

Мажи стоење:

Име и Презиме Класа Град Ѓуле Поени Диск Поени Копје Поени Вкупно
Дејан Ѓорѓиевски F46 Скопје 9,70 605,3798 25,87 478,6486 26,44 425,4224 1509,5
Митко Орданов F46 Кавадарци 8,80 549,2105 26,53 490,8600 28,06 451,4883 1491,6
Сашо Димов F46 Штип 8,20 511,7643 25,60 473,6530 27,63 444,5696 1430,0
Тони Митровски F42 Скопје 7,52 559,1078 21,11 468,3825 18,64 376,1249 1403,6
Савре Бојковиќ F44 Куманово 8,90 555,4515 24,22 448,1202 21,07 386,6552 1390,2
Бранко Миленковски F44 Скопје 7,07 441,2407 22,07 408,3407 26,87 493,0909 1342,7
Миле Ачески F46 Прилеп 7,64 476,8146 21,41 396,1294 26,08 419,6299 1292,6
Васко Стефановски F42 Битола 6,55 486,9888 15,37 341,0251 20,82 420,1138 1248,1
Тихо Тошев F42 Струмица 6,70 498,1413 16,12 357,6659 17,84 359,9822 1215,8