НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Aтлетика „CRO OPEN 2015“

На 04.07.2015 година во Вараждин, Хрватска, се одржа меѓународниот натпревар „CRO Open 2015“  на кој учествуваа 87 натпреварувачи ( 75 во машка и 12 во женска конкуренција) од 8 држави.

Нашиот сојуз на натпреварот го претставуваа спортистите Александар Талески и Дејан Ѓорѓиевски, предводени од селекторот Крсте Серафимовски.

Алекдандар Талески настапи во 2 дисциплини во класата Ф46. Во дисциплината  копје го освои 1-то место (од двајца натпреварувачи) со резултат од 39,38 метри, додека во дисциплината ѓуле 7-то место (од седум натпреварувачи) со резултат од 10,00 метри.

Дејан Ѓорѓиевски настапи во три досцилини во класата Ф57. Во дисциплината диск го освои 4-то место (од пет натпреварувачи) со резултат од 20,67 метри, во дисциплината копје 5-то место (од пет натпреварувачи) со резултат од 18,33 метри и во дисциплината ѓуле 7-то место (од седум натпреварувачи) со резултат од 7,39 метри.