НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

РАБОТНА СРЕДБА ПОМЕЃУ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ОЛИМПИСКИОТ КОМИТЕТ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, ДАНИЕЛ ДИМЕВСКИ, И ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ПАРАОЛИМПИСКИОТ КОМИТЕТ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, БРАНИМИР ЈОВАНОВСКИ

Денес, 24.02.2021 година, во просториите на Македонскиот Олимписки Комитет се одржа работна средба помеѓу претседателите на ОКСМ, Даниел Димевски и на ПКСМ, Бранимир Јовановски, на која присуствуваше и генералниот секретар на параолимпискиот комитет, Драган Дојчиноски.
Беше дискутирано за зајакнување на соработката меѓу двата комитета, за помошта лпја ОКСМ безрезервно ни ја пружа во планирањата на компанијата за спортска опрема Ф4 која треба да ги опреми со спортска опрема олимпискиот и параолимпискиот тим кои ќе учествуваат на игрите во Токио 2020, како и за натамошни заеднички активности на полето на видливост на организациите и поширока соработка.