НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ПАРАОЛИМПИСКИТЕ ИГРИ ТОКИО 2020 ОДЛОЖЕНИ

TOKYO 2020 PARALYMPIC GAMES POSTPONED

Изјава на претседателот на ИПЦ, Andrew Parsons

Statement by IPC President, Andrew Parsons

Одложувањето на Параолимписките игри во Токио 2020 како резултат на глобалната пандемија на COVID-19 е апсолутно вистинската одлука.

Спортот не е најважната работа во моментов, зачувувањето на човечкиот живот е. Затоа е неопходно да се преземат сите чекори за да се обидеме да го ограничиме ширењето на оваа болест.