НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Оливера Наковска Бикова

Позначајни резултати

 • Златен медал од Европско првенство во Данска – 2001 година
 • Европска рекордерка
 • 3 сребрени медали од Европско првенство во Вроцлав 2005 година и Сул – 2007 година
 • Сребрен медал од Светско првенство во Сарганс – 2006 година
 • 6-то место на Параолимписки игри во Атина – 2004 година
 • Учесник на 2 Светски првенства и освоени екипно 1 сребрен и 1 бронзен медал
 • Учесник на 4 Европски првенства:
  • 1 златен и 3 сребрени медали – поединечно
  • 2 сребрени и 4 бронзени медали – екипно
 • Преку 10 медали од Европски купови и други меѓународни првенства
 • Повеќекратен државен шампион на Македонија
 • Апсолутна рекордерка на Република Македонија во дисциплината – воздушен пиштол