НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ВТОР КУП НА МАКЕДОНИЈА ВО СТРЕЛАШТВО 2019

На 19.11.2019 година, во Прилеп, се одржа вториот Куп натпревар во стрелаштво за лица со инвалидност.

На натпреварот учествуваа 18 натпреварувачи поделени во две категории: воздушна пушка – сериска програма и воздушен пиштол-меѓународна програма.

Резултати:

ВОЗДУШНА ПУШКА

 1. Васко Стефановски-Битола 84,80,81,82=327
 2. Бранимир Јовановски-Куманово 84,83,77,77=321
 3. Ѓоре Здравески-Прилеп 75,78,73,82=308
 4. Стеван Ангелески-Прилеп 70,76,76,75=297
 5. Мендо Дивјаковски-Битола 68,68,76,80=292
 6. Светлан Седмаков-Скопје 71,69,76,76=292
 7. Горан Митевски-Скопје 64,69,75,63=271
 8. Николче Станоевски-Битола 64,62,71,60=257
 9. Олга Ристовска-Скопје 57,43,53,58=211
 10. Влатко Најдоски-Прилеп 49,46,56,44=195

ВОЗДУШЕН ПИШТОЛ

 1. Оливера Н.Бикова-Битола 93,94,94,94,94,92=561
 2. Александар Јовановски-Скопје 91,91,91,95,92,90=550
 3. Ванчо Каранфилов-Скопје 94,87,89,93,93,91=547
 4. Даниел Михајловиќ-Скопје 88,84,85,90,88,85=520
 5. Андријана Гркова-Скопје 78,80,88,80,84,87=497
 6. Митко Фидановски-Битола 83,84,83,79,84,84=497
 7. Небојша Пејоски-Струга 80,84,74,81,85,77=481
 8. Михајло Михајловски-Кавадарци 64,75,71,76,82,82=450

[Best_Wordpress_Gallery id=”256″ gal_title=”kup2019-2″]