НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ОДРЖАН ТРЕТ КУП НА МАКЕДОНИЈА ВО СТРЕЛАШТВО

На 25.11.2019 година, во Скопје, во организација на ССРИ Куманово се одржа третиот Куп натпревар во стрелаштво за лица со инвалидност.

На натпреварот учествуваа 17 натпреварувачи поделени во две категории: воздушна пушка – сериска програма и воздушен пиштол-меѓународна програма.

Резултати:

ВОЗДУШНА ПУШКА

 1. Новча Тодоровски-Куманово 84,79,87,83=333
 2. Елизабета Тодоровска-Куманово 86,80,82,77=325
 3. Васко Стефановски-Битола 78,83,82,80=323
 4. Горан Митевски-Скопје 78,79,83,77=317
 5. Бранимир Јовановски-Куманово 79,73,80,81=313
 6. Николче Станоевски-Битола 69,75,81,82=307
 7. Ѓоре Здравески-Прилеп 67,79,78,65=289
 8. Влатко Најдоски-Прилеп 71,63,65,62=261
 9. Мендо Дивјаковски-Битола 58,63,60,56=237
 10. Стеван Ангелески-Прилеп 44,45,60,64=213

ВОЗДУШЕН ПИШТОЛ

 1. Ванчо Каранфилов-Скопје 95,97,95,91,96,89=563
 2. Александар Јовановски-Скопје93,90,91,95,93,97=559
 3. Оливера Н.Бикова-Битола 94,92,96,93,89,95=559
 4. Даниел Михајловиќ-Скопје 82,90,91,82,93,92=530
 5. Светлан Седмаков-Скопје 89,89,91,88,82,89=528
 6. Андријана Гркова-Скопје 80,78,82,83,85,85=493
 7. Небојша Пејоски-Струга 87,75,79,80,85,83=489

Последниот Куп натпревар ќе се одржи на 28.11.2019 година во Скопје во организација на ССРИ Кисела Вода

[Best_Wordpress_Gallery id=”262″ gal_title=”kup2019-3″]