НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ОДРЖАН ПРВ КУП НА МАКЕДОНИЈА ВО СТРЕЛАШТВО 2019

На 09.11.2019 година, во Битола, се одржа првиот Куп натпревар во стрелаштво за лица со инвалидност.

На натпреварот учествуваа 13 натпреварувачи поделени во две категории: воздушна пушка – сериска програма и воздушен пиштол-меѓународна програма.

Резултати:

ВОЗДУШНА ПУШКА

 1. Бранимир Јовановски-Куманово 69,82,85,77=313
 2. Васко Стефановски-Битола 80,56,77,76=289
 3. Мендо Дивјаковски-Битола 75,56,59,65=255
 4. Стеван Ангелески-Прилеп 61,40,66,71=238
 5. Влатко Најдоски-Прилеп 57,59,47,60=223
 6. Олга Ристовска-Скопје 39,66,50,53=208
 7. Николче Станоевски-Битола 32,26,43,45=146

ВОЗДУШЕН ПИШТОЛ

 1. Александар Јовановски-Скопје 86,89,93,90,90,93=541
 2. Даниел Михајловиќ-Скопје 87,85,91,90,87,86=526
 3. Ванчо Каранфилов-Скопје 88,88,91,88,82,88=525
 4. Небојша Пејоски-Струга 82,82,84,80,83,83=494
 5. Митко Фидановски-Битола 82,80,84,78,84,78=486
 6. Михајло Михајловски-Кавадарци 77,75,80,82,75,80=469

[Best_Wordpress_Gallery id=”254″ gal_title=”kup2019-1″]