НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

V и VI Коло Лига на Македонија во пинг понг

На 18.11.2018 година во Скопје се одржа V и VI Коло Лига на Македонија во пинг понг. Домаќин на натпреварот беше ССРИ Кисела Вода од Скопје. Настапија екипите на ССРИ Прилеп, ССРИ Битола, ССРИ Куманово, ССРИ Кисела Вода- Скопје, ССРИ Скопје 2 и ССРИ Струмица. Најнапред беше одиграна заостанатата утакмица од третото коло помеѓу ССРИ Куманово и ССРИ Кисела Вода која заврши со победа на ССРИ Куманово од 3:2. ССРИ Скопје 2

Третото коло:
ССРИ Куманово : ССРИ Кисела Вода 3:2

Петто коло:
ССРИ Прилеп : ССРИ Струмица 3:0
ССРИ Битола : ССРИ Кисела Вода 1:3
ССРИ Куманово : ССРИ Скопје2 3:0

Шесто коло:
ССРИ Скопје2 : ССРИ Кисела Вода 1:3
ССРИ Битола : ССРИ Струмица 3:1
ССРИ Прилеп : ССРИ Куманово 2:3

По шестото коло табелата изгледа вака:
1. ССРИ Куманово со освоени 10 поени (-1)
2. ССРИ Прилеп со освоени 8 поени
3. ССРИ Кисела Вода со освоени 8 поени
4. ССРИ Скопје 2 со освоени 4 поени
5. ССРИ Битола со освоени 4 поени
6. ССРИ Струмица без поени 0 (-1)

Следните 2 кола се играат на 24.11.2018 година на теренот на ССРИ Битола

[Best_Wordpress_Gallery id=”180″ gal_title=”liga2018-3″]