НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

III и IV Коло Лига на Македонија во пинг понг

На 17.11.2018 година во Прилеп се одржа III и IV Коло Лига на Македонија во пинг понг. Настапија екипите на ССРИ Прилеп, ССРИ Битола, ССРИ Кисела Вода- Скопје, ССРИ Скопје 2 и ССРИ Струмица. Својот настап заради повреда на спортистите го откажа ССРИ Куманово и заостанатите утакмици со ССРИ Кисела Вода и ССРИ Струмица ќе ги одигра дополнително.

Третото коло:
ССРИ Прилеп : ССРИ Битола 3:0
ССРИ Струмица : ССРИ Скопје2 2:3

Четврто коло:
ССРИ Кисела Вода : ССРИ Прилеп 1:3
ССРИ Скопје 2 : ССРИ Битола 3:2

По непотполните кола табелата изгледа вака (во заграда број на неодиграни утакмици):

 1. ССРИ Прилеп со освоени 6 поени
  2. ССРИ Куманово со освоени 4 поени (-2)
  3. ССРИ Кисела Вода со освоени 4 поени (-1)
  4. ССРИ Скопје 2 со освоени 4 поени
  5. ССРИ Битола со освоени 2 поени
  6. ССРИ Струмица без поени 0 (-1)

Следните 2 кола се играат на 18.11.2018 година на теренот на ССРИ Кисела Вода во Скопје