НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

VII и VIII Коло Лига на Македонија во пинг понг

На 24.11.2018 година во Битола се одржа VII и VIII Коло Лига на Македонија во пинг понг. Домаќин на натпреварот беше ССРИ Битола. Настапија екипите на ССРИ Битола, ССРИ Куманово, ССРИ Кисела Вода- Скопје, ССРИ Прилеп, ССРИ Скопје 2 и ССРИ Струмица.

Седмо коло:
ССРИ Прилеп : ССРИ Скопје 2 3:0
ССРИ Куманово : ССРИ Битола 3:1
ССРИ Струмица : ССРИ Кисела Вода 2:3

Осмо коло:
ССРИ Скопје 2 : ССРИ Струмица 3:2
ССРИ Битола : ССРИ Прилеп 1:3
ССРИ Кисела Вода: ССРИ Куманово 0:3

По завршувањето на редовните кол, беше одигран заостанатиот натпревар од четвртото коло помеѓу ССРИ Куманово и ССРИ Струмица која заврши со победа на ССРИ Куманово од 3:0.

По осмото коло табелата изгледа вака:
1. ССРИ Куманово со освоени 16 поени
2. ССРИ Прилеп со освоени 12 поени
3. ССРИ Кисела Вода со освоени 10 поени
4. ССРИ Скопје 2 со освоени 6 поени
5. ССРИ Битола со освоени 4 поени
6. ССРИ Струмица без поени 0

Последните 2 кола се играат на 25.11.2018 година на теренот на ССРИ Струмица

[Best_Wordpress_Gallery id=”182″ gal_title=”liga2018-4″]