НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ТРКАЛЕЗНА МАСА ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ „СМЕНЕТЕ ГО НАЧИНОТ НА РАЗМИСЛУВАЊЕ-СПОРТ ЗА СИТЕ“

Националната федерација за спорт и рекреација на инвалидите на Маедонија – Македонски параолимписки комитет, во рамките на спроведување на проектот „Сменете го вашиот начин на размислување-Спорт за сите“ финансиран од спортската програма на Erasmus+, на 16.03.2018 година во хотел Континентал одржа тркалезна маса на тема:

„Идентификување на проблемите со кои се соочуваат младите лица со инвалидност во вклучување во процесот на телесна вежба и спорт, како предуслов за здрав живот и предлог решенија како истите да се надминат”.

на која учествуваа 35 лица од 20 невладини организации меѓу кои: национални инвалидски организации, сојузи за спорт и рекреација на лица со инвалидност и здруженија кои го организираат спортот и физичката аактивност на лицата со инвалидност.

[Best_Wordpress_Gallery id=”134″ gal_title=”sport4ever2018-1″]