НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ПРОГЛАСЕНИ НАЈДОБРИТЕ СТРЕЛЦИ НА КУП НАТПРЕВАРИТЕ ВО СТРЕЛАШТВО ЗА 2019 ГОДИНА

На 28.11.2019 година се одржа последниот Куп натпревар во стрелаштво за 2019 година и беа прогласени најдобрите стрелци во двете категории.

ВОЗДУШЕН ПИШТОЛ

 1. Александар Јовановски-Скопје 12+10+10+10 42
 2. Ванчо Каранфилов-Скопје 08+08+12+08 36
 3. Оливера Н.Бикова-Битола 00+12+08+12 32
 4. Даниел Михајловиќ-Скопје 10+06+06+04 26
 5. Светлан Седмаков-Скопје 00+00+04+06 10
 6. Андријана Гркова-Скопје 00+04+02+02 08
 7. Небојша Пејоски-Струга 06+00+00+00 06
 8. Митко Фидановски-Битола 04+02+00+00 06
 9. Михајло Михајловски-Кавадарци 02+00+00 02
 10. Нина Гуртовенко-Гевгелија 00+00+00+00 00

ВОЗДУШНА ПУШКА

 1. Васко Стефановски-Битола 14+16+12+14 56
 2. Бранимир Јовановски-Куманово 16+14+08+10 48
 3. Новча Тодоровски-Куманово 00+00+16+16 32
 4. Горан Митевски-Скопје 00+04+10+12 26
 5. Мендо Дивјаковски-Битола 12+08+00+02 22
 6. Стеван Ангелески-Прилеп 10+10+00+00 20
 7. Николче Станоевски-Битола 04+02+06+06 18
 8. Ѓоре Здравески-Прилеп 00+12+04+00 16
 9. Елизабета Тодоровска-Куманово00+00+14+00 14
 10. Светлан Седмаков-Скопје 00+06+00+ 08 14
 11. Влатко Најдоски-Прилеп 08+00+02+00 10
 12. Олга Ристовска-Скопје 06+00+00+00 06
 13. Даниел Михајловиќ-Скопје 00+00+00+04 04

[Best_Wordpress_Gallery id=”266″ gal_title=”kup2019-5″]