НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ОДРЖАН ЧЕТВРТТИ КУП НА МАКЕДОНИЈА ВО СТРЕЛАШТВО

На 28.11.2019 година, во Скопје, во организација на ССРИ Кисела Вода се одржа третиот Куп натпревар во стрелаштво за лица со инвалидност. На натпреварот учествуваа 19 натпреварувачи.

ВОЗДУШЕН ПИШТОЛ

 1. Оливера Н.Бикова-Битола 93,97,98,96,94,95=573
 2. Александар Јовановски-Скopje93,96,94,91,98,91=563
 3. Ванчо Каранфилов-Скопје 91,91,91,87,91,94=545
 4. Светлан Седмаков-Скопје 87,87,89,89,96,91=539
 5. Даниел Михајловиќ-Скопје 87,87,91,89,88,86=528
 6. Андријана Гркова-Скопје 85,88,83,89,90,88=523
 7. Нина Гуртовенко-Гевгелија 86,80,78,86,87,87=504
 8. Небојша Пејоски-Струга 81,85,80,88,81,86=501

 

ВОЗДУШНА ПУШКА

 1. Новча Тодоровски-Куманово 79,83,89,77=327
 2. Васко Стефановски-Битола 79,83,79,85=326
 3. Горан Митевски-Скопје 79,77,86,71=313
 4. Бранимир Јовановски-Куманово 75,76,79,79=309
 5. Светлан Седмаков-Скопје 70,75,79,84=298
 6. Николче Станоевски-Битола 72,74,69,71=286
 7. Даниел Михајловиќ-Скопје 82,65,71,64=282
 8. Мендо Дивјаковски-Битола 60,64,64,62=250
 9. Јане Тасевски-Скопје 60,66,56,58=240
 10. Стеван Ангелески-Прилеп 63,45,57,45=210
 11. Влатко Најдоски-Прилеп 35,49,49,54=187

[Best_Wordpress_Gallery id=”264″ gal_title=”kup2019-4″]