НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ОТКАЖАН СВЕТСКИОТ КУП ВО СТРЕЛАШТВО ВО АЛ АИН, ОАЕ

World Shooting Para Sport жали за откажувањето на настанот, но ја поддржува одлуката за приоритет на здравјето и благосостојбата на спортистите.

Лима, Перу, од 22-31 мај ќе биде следниот домаќин на Светски куп. Тоа ќе биде последниот натпревар од квалификациски карактер за учество на Параолимписките игри во Токио 2020 година.