НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ПИНГ ПОНГ – МЕЃУНАРОДЕН ТУРНИР ВО СТРУГА

ПИНГ ПОНГ – МЕЃУНАРОДЕН ТУРНИР ВО СТРУГА

TABLE TENNIS-INTERNATIONAL TURNAMENT IN STRUGA

На 07-08.06.2019 година во салата на ОУ Нико Нестор во Струга, во организација на Македонскиот параолимиски комитет и соорганизација на Мобилност Македонија, се одржа меѓународен турнир во пинг понг на кој учествуваа 30 натпреварувачи од Хрватска, Србија, Бугарија и домаќинот Македонија.

Во фер и коректна борба, првиот ден се играа индивидуалните натпревари, додека вториот натпреварувачки ден беше резервиран за екипните натпревари.

Заради недоволен број на играчи по класи, неа споени групи, а во екипниот дел беа составени и неколку тимови со натпреварувачи од две држави.

Спортистите покажаа завидно ниво на игра, многу натпревари завршија со тесен резултат при што нијанси одлучуваа (а малку и спортска среќа) победата да ја однесе едниот или другиот натпреварувач, едната или другата екипа.

Честитки до сите играчи за фер плеј играта, а на крајот, најдобрите се закитија со медали и дипломи.

ЕКИПНО

Класа 2-5

 1. Србија (Милош Стојиљковиќ / Братислав Костиќ)
 2. Србија-Црна Гора (Небојша Илиќ / Самра Којиќ)
 3. Македонија (Зоран Јовановски / Васил Росомански)

Класа 6-8

 1. Македонија 3 (Тони Митровски / Игорчо Постолов)
 2. Македонија 1 (Рубинчо Ристески / Марјан Зафировски)
 3. Црна Гора (Милијана Ќирковиќ / Ѓуро Кривокапиќ)
 4. Србија-Бугарија (Милован .Јаниќијевиќ / Омар Касас)
 5. Бугарија (Џејхан Ташчт / Сашо Зоев)
 6. Македонија 2 (Томи Јаневски / Васко Стефаноски)

Класа 9-10

 1. Македонија/Црна Гора (Страшко Коцевски / Дејан Башановиќ)
 2. Хрватска 2 (Ивана Медведовиќ / Сњежана Ивичевиќ)
 3. Хрватска 1 (Томислав Блажевиќ / Горан Велјковиќ)
 4. Македонија (Зоран Трајановски / Дејан Алексовски)

 

Меѓународно поединечно првенство

МАЖИ КЛАСИ 3-5

 1. Небојша Илиќ – Србија
 2. Милош Стојиљковиќ – Србија
 3. Самра Којиќ – Црна Гора
 4. Зоран Јовановски – Македонија
 5. Братислав Костиќ – Србија
 6. Васил Росомански – Кавадарци

МАЖИ КЛАСИ 6-8

 1. Милован Јаниќијевиќ – Србија
 2. Рубинчо Ристески – Македонија
 3. Горан Вељковиќ – Хрватска
 4. Ѓуро Кривокапиќ – Црна Гора
 5. Игор Постолов – Струмица
 6. Тони Митровски – Скопје
 7. Урош Гугољ – Црна Гора
 8. Сашо Зоев – Бугарија
 9. Џејхан Ташчт – Бугарија
 10. Томи Јаневски – Битола
 11. Марјан Зафировски – Македонија
 12. Омар Касас – Бугарија

МАЖИ КЛАСИ 9-10

 1. Томислав Блажевиќ – Хрватска
 2. Дејан Башановиќ – Црна Гора
 3. Страшко Коцевски – Македонија
 4. Дејан Алексаовски – Македонија
 5. Зоран Трајановски – Скопје

ЖЕНИ КЛАСА 6-10

 1. Ивана Медведовиќ – Хрватска
 2. Сњежана Ивчевиќ – Хрватска
 3. Милијана Ќирковиќ – Црна Гора
 4. Олга Ристовска – Македонија
 5. Наташа Црвенковска – Македонија

Настанот беше финансиран од средства од игри на среќа обезбедени преку Министерство за труд и социјална политика

[Best_Wordpress_Gallery id=”218″ gal_title=”struga2019″]