НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ОЛИВЕРА НАКОВСКА БИКОВА – НАЈДОБАР СПОРТИСТ СО ИНВАЛИДНОСТ НА МАКЕДОНИЈА ЗА 2019 ГОДИНА

На 26.12.2019 година во МОП во СКопје се одржа манифестацијата „Избор на најдобар спортист на Македонија за 219 година“.

Нашата параолимпијка Оливера Наковска Бикова ја доби титулата најдобар спортист на Македонија за 2019 година за спортисти со инвалидност.

Честитки за Оливера и желба да и се остварат плановите идната година повторно да го понесе оваа значајно признание со златен параолимписки медал, како што впрочем и посака и водителот на манифестацијата, прославениот спортски новинар, Горан Милковски

[Best_Wordpress_Gallery id=”274″ gal_title=”oskar2019″]