НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ОБЈАВЕН ПРИВРЕМЕНИОТ КАЛЕНДАР НА МЕЃУНАРОДНИ НАТПРЕВАРИ ВО СТРЕЛАШТВО ЗА 2021 ГОДИНА

Според досегашната пракса, колку и да сме оптимисти, најверојатно дел од овие планирани натпревари ќе бидат откажани. Ковид-19 остава тежок удар на формата на спортистите, и физички и ментално, предизвикува чувство на страв и неизвесност кога и како ќе се продолжи со натпреварите, кога се ќе профункционира.
Нам ни останува да се надеваме на најдоброто и да започнеме со сериозни тренинзи во деновиве што претстојат.
https://www.paralympic.org/shooting/events