НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

НАЈНОВИ ИНФОРМАЦИИ И РАСПОРЕД НА ДИСЦИПЛИНИ ЗА ПОСЛЕДНИОТ КВАЛИФИКАЦИСКИ СВЕТСКИ КУП ВО ЛИМА 10-19.06.2021

Пристигнување: препорачуваат на 09.06.2021 (заради ПЦР тест и 24 часа чекање на резултат)
Натпревари: 13.06.2021 – П3 Спорт пиштол 25м; 15.06.2021 – П1 Воздушен пиштол мажи 10м, П2 – Воздушен пиштол жени 10м; 17.06.2021 – П4 Слободен избор 50м.
Заминување: 19.06.2021
Стрелиште: Air Base Las Palmas Lima
Мети SIUS: 10м 60 електронски мети
25м 40 електронски мети
50м 60 електронски мети
Квоти за Токио 2020: На овој натпревар ќе бидат дистрибуирани последните 6 директни квоти во пиштолски дисциплини (П1 една (најдобриот), П2 една (најдобрата), П3 три (најдобриот без оглед на пол, најдобриот маж и најдобрата жена, и П4 една (најдобриот без оглед на пол)
Пријава и уплата: најдоцна 15.04.2021
Откажување од организаторот: се враќа 90% од уплатената сума
Сместување и исхрана: 140 УСА долари во двокреветна соба по особа по ден, 200 УСА долари во еднокреветна соба.
ПЦР тестови: 72 часа пред тргнување во МКД
На ден на пристигнување во Лима
Четвртиот ден во Лима
Два дена пред заминување од Лима
Тестовите коштаат 200 УСА долари по особа
Превоз во Лима: 200 УСА долари по особа
Котизација за стрелци: 230 УСА долари по дисциплина
Котизација за официјални лица: 150 долари
Котизација за оружје: 30 УСА долари по стрелец
Котизација за екипни натпревари: 30УСА долари по дисциплина
Сместување: официјален хотел: JW MARRIOTT, Lima
Време: Температура во јуни во Лима 19-23 степени Ц
Други информации за натпреварот на следниот линк: https://www.paralympic.org/…/Lima%202021%20WSPS%20WC…
Информации за мерки на безбедност од КОВИД 19 (BIOSAFETY PROTOCOL) за натпреварот во Лима на следниот линк: https://www.paralympic.org/…/Biosafety%20Protocol%20for…
360 степени фотографија на хотелот: https://www.google.com/…/CAISFlozQkNDa2JqVTdZZkRvS2Utb1…

[Best_Wordpress_Gallery id=”301″ gal_title=”lima2021″]