НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

МЕЃУНАРОДЕН ТУРНИР ВО ПИНГ ПОНГ „ПОДГОРИЦА 2018“

1-во место екипно класа 7

Македонската репрезентација во пинг понг во состав Страшко Коцевски-класа 10, Рубинчо Ристески-класа7, Марјан Зафировски-класа7, Зоран Трајановски-класа 10 и Небојша Ташиќ-класа 10, од 01-03.06.2018 година учествуваше на меѓунарониот пингпонгарски турнир „Подгорица 2018“.
Поединечно, Рубинчо Ристески во класа 7 г освои 2-то место, а екипно Рубинчо Ристески и Марјан Зафировски во класа 7 во конкуренција на 9 екипи, го освоија 1-то место.
Успехот го надополни Зоран Трајановски во класа 10 во мешовита екипа со црногорецот Дејан Башановиќ го освои третото место екипно.
На турнирот учествуваа 60 пингпонгари од 6 држави: Црна Гора, БиХ, Бугарија, Србија, Хрватска и Македонија.