НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Меѓународен турнир во пинг-понг за лица со инвалидност ,,4 th International Table Tennis tournament Varna Seagull CUP

Во Варна, Бугарија од 18-19.05.2018 година се одржа меѓународен турнир во пинг-понг за лица со инвалидност ,,4 th International Table Tennis tournament Varna Seagull CUP”.
На турнирот учество зедоа пинг-понгари од 6 држави и тоа од : Македонија, Србија, Бугарија, Црна Гора, Романија и Грција
Македонија учествуваше со 5 претставници, и тоа: Страшко Коцевски , Небојша Ташиќ, Марјан Зафировски, Зоран Трајановски и Рубинчо Ристески.

На првиот натпреварувачки ден се играше во ПОЕДИНЕЧНА конкуренција и притоа беа забележани следните резултати:

КЛАСА 6-7
2 – место Рубинчо Ристески
4 – место Марјан Зафировски

КЛАСА 9
3 – место Страшко Коцевски

На вториот натпреварувачки ден се играше во ЕКИПНА конкуренција а Македонија во класа 6-7 го освои турнирот.

КЛАСА 6-7
1 – место – Македонија
(Рубинчо Ристески и Марјан Зафировски)