НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

КОШАРКА ВО КОЛИЧКИ, ТУРНИР ВО РОЖАЈЕ, ЦРНА ГОРА

Македонската репрезентација во кошарка во колички за прв пат настапи на еден натпревар и тоа на турнирот во Рожаје, Црна Гора на кој настапија 3 тима и тоа: домашниот ККК Ибар кој го освои второто место, нишкиот ККК Наис кој го освои првото место на турнирот и македонскиот тим кој се пласира на третото место со два пораза. Важно е дека тргнавме по патот на кој поразите и победите се составен дел од играта. Честитка за нашите момчиња.

[Best_Wordpress_Gallery id=”472″ gal_title=”kosharka-1″]