НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ОДРЖАНО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ВО СТРЕЛАШТВО СО ВОЗДУШНО ОРУЖЈЕ 2023

На 22.10.2023 година, на стрелиштето “Бејбунар” во Охрид, во организација на Параолимпискиот комитет на Северна Македонија, се одржа Државно првенство во стрлаштво со воздушно оружје, на кое настапија спортисти со телесен инвалидитет, како и глуви и наглуви спортисти.
Резултати:
Лица со телесен инвалидитет:
Воздушен пиштол микс-СХ1
1.Оливера Наковска Бикова, Битола 566 кругови;
2.Александар Јовановски, Скопје 542 кругови;
3.Ванчо Каранфилов, Скопје, 531 круг.
Воздушна пушка микс СХ1
1.Зоран Јовановски, Струмица, 304 кругови;
2.Бранимир Јовановски, Куманово, 304 кругови (послаба последна серија);
3.Ванчо Каранфилов, Скопје, 303 кругови.
Глуви и наглуви:
Воздушен пиштол микс
1.Светлан Седмаков, Скопје, 530 кругови;
2.Даниел Михајловиќ, Скопје, 527 кругови;
3.Горан Митревски, Скопје, 434 кругови.
Воздушна пушка микс
1.Светлан Седмаков, Скопје, 268 кругови;
2.Горан Митревски, Скопје, 260 кругови;
3.Даниел Михајловиќ, Скопје, 251 круг.
Средства за одржување на првенството обезбедени преку Министерство за труд и социјална политика.

[Best_Wordpress_Gallery id=”478″ gal_title=”strelashtvo2023″]