НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Индивидуални спортисти на НСФРИМ-МПК кои можат да бидат корисницина средства од даночно поттикнување по Закон за добивка од добивката за 2019 година

Ред.

Бр.

Име и презиме на спортистот Год. на раѓање Клуб Најдобар резултат и пласман: натпревар, дисциплина, спортско технички резултат и пласман
Оливера Наковска-Бикова 1974 ССРИ Битола Трето место на Светско првенство во стрелаштво квота за Параолимписки игри во Токио 2020, поставен нов светски рекорд, 7мо место на Европско првенство
Бранимир Јовановски 1961 ССРИ Куманово Учество на Светско и Европско првенство во стрелаштво
Ванчо Каранфилов 1956 ССРИ Кисела Вода Учество на Светско и Европско првенство во стрелаштво
4.    Александар Јовановски 1988 ССРИ Кисела Вода Учество на Светско и Европско првенство во стрелаштво
5.    Страшко Коцевски 1963 ССРИ Куманово учество на Меѓународни  Првенства во пинг понг, Црна Гора, Бугарија и Србија
6.    Рубинчо Ристески 1980 ССРИ Прилеп учество на Меѓународни  Првенства во пинг понг, Црна Гора, Бугарија и Србија
7.    Зоран Јовановски 1977 ССРИ Струмица учество на Меѓународни  Првенства во атлетика , Словенија, Бугарија и Србија,
8.    Николчо Пеев 1984 ССРИ Гевгелија учество на Меѓународни  Првенства во атлетика , Словенија, Бугарија и Србија
9.    Гоце Миновски 1973 ССРИ Кисела Вода учество на Меѓународни  Првенства во атлетика , Словенија, Бугарија и Србија
10.  Елена Давидковска 1994 ССРИ Куманово учество на Меѓународни  Првенства во атлетика , Словенија, Бугарија и Србија