НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Гостување во летната програма на ТВ Канал 5

На 22.08.2017 година, гостувавме во Летната програма на националната телевизија Канал 5 на која повеќе од половина час дебатиравме на темата „Спорт за лицата со инвалидност, успеси, проблеми и предизвици со кои се соочуваат спортистите со инвалидност при практикување на спортските активности, со посебен акцент на Параолимписките игри Олимпијадата за глуви (Deaflympics) и Шаховската олимпијада за слепи 2017 која се одржа во Македонија.