НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ЕКИПНО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ВО ШАХ 2018

На 02.12.2018 година, во ДХО „Даре Џамбаз“ во Скопје, во чест на одбележувањето на 3-ти Декември – Меѓународниот ден на лицата со инвалидност, Македонскиот параолимписки комитет го одржа екипното државно првенство во шах за лица со инвалидност. Настапија 4 екипи, а годинава редоследот изгледаше вака:
1.Сојуз на цивилни инвалиди од војната со 3 победи
2.Сојуз на слепи лица на РМ 2 победи
3. Мобилност Македонија 1 победа
4. Сојуз на глуви лица на РМ 0 победи
Претседателот Тихо Русовски го предаде преодниот пехар на капитенот на победничката екипа, Мусли Пајазити


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/fsrimorg/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613