НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Екипно првенство во шах 2017

По повод 3-ти Декември – Меѓународниот ден на лицата со инвалидност, традиционално, во просториите на ДХО „Даре Џамбаз“ се одигра шаховски четворомеч помеѓу екипите на:
1. Национален сојуз на лица со телесен инвалидитет – Мобилност Македонија
2. Национален сојуз на слепите на Македонија
3. Национален сојуз на цивилни инвалиди од војната на Македонија
4. Национален сојуз на глуви и наглуви на Македонија
Во спортска, но пред се’ пријателска атмосфера, конечниот резултат е следен:
1 место – Екипата на Националниот сојуз на слепите на Македонија со освоени 10 поени
2 место – Екипата на Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет – Мобилност Македонија со освоени 8 поени
3 место – Екипата на Националниот сојуз на цивилни инвалиди од војната на Македонија со освоени 5 поени
4 место – Екипата на Националниот сојуз на глуви и наглуви на Македонија со освоен 1 поен

[Best_Wordpress_Gallery id=”130″ gal_title=”sah2017-2″]