НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ЕКИПНО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ВО ШАХ – НФСРИСМ—ПКСМ за 2019 година

На 01.12.2019 година во Скопје, во организација на Параолимпискиот комитет на Северна Македонија се одржа екипното државно првенство во шах за 2019 година. На првенството настапија репрезентациите на 4 национални инвалидски организации.

Првото место го освои екипата на Мобилност Македонија со максимален број на победи (3).

Екипата во состав:Јанчо Ѓорѓевски-Куманово, Тоде Зафировски-Тетово, Адем Небиу-Скопје и Билал Биберовиќ-Велес го прими преодниот пехар од претседателот на параолимпискиот комитет, Бранимир Јовановски

 

Конечен пласман

1.Мобилност Македонија 3 бодови (10 ½ поени)

2.Сојуз на цивилни инвалиди 2 бодови (6 ½ поени)

3.Сојуз на слепи 1 бод (7 поени)

  1. Сојуз на глуви 0 бодови (0 поени)