НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ВО СТРЕЛАШТВО 2017

Македонскиот параолимписки комитет на 17.06.2017 година во Охрид го одржа Државното првенство во стрелаштво за спортисти со инвалидност. На првенството учествуваа 25 спортисти од кои 13 со телесен инвалидитет и 12 глуви и наглуви спортисти.

Судија на натреварот беа Фене Костадинов и Драган Дојчиноски.
Според очекувањата параолимпијците ги постигнаа највредните резултати на првенството.
Младиот стрелец Александар Јовановски (потенцијален параолимпиец) постигна свој личен рекорд, а на натпреварот во пиштол настапија и двајца стрелци со оштетување на слухот, Светлан Седмаков и Адријана Гркова, кои ќе учествуваат на Deaflympics (Олимпијадата за глуви) која од 18-30.07.2017 година ќе се одржи во Самсун, Турција.

РЕЗУЛТАТИ

ВОЗДУШЕН ПИШТОЛ МИКС
1.Оливера Наковска-Бикова, Битола 564 кругови (377)
2.Александар Јовановски, Скопје 549 кругови
3.Ванчо Каранфилов, Скопје 544 кругови
4.Светлан Седмаков, Скопје 531 круг
5.Лидија Крстеска, Скопје 519 кругови (346)
6.Шефкет Брахими, Скопје 495 кругови
7.Адријана Грковска, Скопје 485 кругови (326)
8.Даниел Михајловски, Скопје 477 крутови
9.Михајло михајлов, Кавадарци 446 кругови

ВОЗДУШНА ПУШКА ЖЕНИ МИКС
1Елизабета Тодоровска, Куманово 291 круг
2.Наташа Црвенковска, Битола 231 круг
3.Гордана Илиевска, Охрид 199 кругови
4.Ленка Климовска, Охрид 21 круг

ВОЗДУШНА ПУШКА МАЖИ (ТЕЛЕСНИ)
1.Новча Тодоровски, Куманово 335 кругови
2.Небојша Пејоски, Струга 322 кругови
3.Ѓоре Здравески, Прилеп 317 кругови
4.Николче Станоевски, Битола 278 кругови
5.Стеван Ангелески, Прилеп 255 кругови
6.Влатко Најдоски, Прилеп 201 круг

ВОЗДУШНА ПУШКА МАЖИ (ГЛУВИ)
1.Горан Митревски, Скопје 314 кругови
2.Васил Љомов, Велес 287 кругови
3.Даниел Михајловиќ, Скопје 281 круг
4.Светлан Седмаков, Скопје 274 кругови
5.Ангел Милев, Кавадарци 245 кругови
6.Цанде Гелов, Кавадарци 231 круг
7.Шефкет Брахими, Скопје 221 кругови
8.Ѓорѓи Климоски, Охрид 203 кругови
9.Илија Илиевски, Охрид 170 кругови

[Best_Wordpress_Gallery id=”120″ gal_title=”strelastvo2017″]