НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Бранимир Јовановски – „Најдобар спортист” за 2007 година на ФСРИМ – МПК

Федерацијата за спорт и рекреација на инвалидите на Македонија – Македонски Параолимписки Комитет на 20.12.2007 година во 12 часот во просториите на ДХО “Даре Џамбаз” во Скопје, изврши прогласување на најдобрите спортисти за 2007 година во меѓународна и домашна програма.

За „Најдобар спортист“ беше прогласен Бранимир Јовановски (205 поени), на второто место е прогласен Ванчо Каранфилов (195 поени) и на третото место беше прогласена Оливера Наковска Бикова (110 поени).

За најдобри спортисти од домашни првенства беа прогласени: Оливера Наковска Бикова, Вергита Сули и Лилјана Мицовска, сите со освоени 18 поени.

Спортистите и стручните лица од ФСРИМ – МПК се најдоа и на листата на најдобри спортисти и тренери на изборот за „Најдобар спортист на Македонија“ во организација на Агенција за млади и спорт, Сојуз на спортски федерации на Македонија, Факултет за физичка култура и Македонски Олимписки Комитет, што се одржа на 24.12.2007 година во хотелот „Холидеј Ин“ – Скопје.

На овој избор, Оливера Наковска Бикова, за освоеното второ место на Европското првенство во стрелаштво во дисциплината воздушен пиштол, го освои шестото место на листата на најдобрите спортисти сениори/ки, а нејзиниот тренер – Бранимир Јовановски се најде на второто место на листата на најуспешни тренери на Македонија за 2007 година.