НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

7 и 8 коло од ЛИГАТА ВО ПИНГ ПОНГ 2019

На 28.09.2019 година, во Велес, во организација на Сојузот за спорт и рекреација на инвалидите Велес, а со финансиска поддршка од Општина Велес беа одржани седмото и осмото коло од државната Лига во пинг понг за спортисти со телесен инвалидитет за 2019 година.

Екипата на ССРИ Куманово, во состав: Страшко Коцевски, Небојша Ташиќ i Зоран Трајановски, предводени од тренерот Мики Трендафиловски во дербито на колото ја совлада екипата на ССРИ Прилеп со максималeн резултат од 3:0 и со тоа практично на две кола пред крајот ја освои титулата за 2019 година и го одбрани насловот од минатата година.

Седмо коло:

ССРИ Велес: ССРИ Кисела Вода 0:3

ССРИ Прилеп : ССРИ Скопје II 3:0

ССРИ Битола : ССРИ Куманово 0:3

Осмо коло:

ССРИ Куманово : ССРИ Прилеп 3:0

ССРИ К.Вода : ССРИ Битола 3:2

ССРИ Скопје II : ССРИ Велес 3:1

ТАБЕЛА по одиграни 8 кола:

  1. ССРИ Куманово (24:2) 16 бодови
  2. ССРИ Прилеп (19:9) 12 бодови
  3. ССРИ Кисела Вода (17:13) 10 бодови
  4. ССРИ Битола (14:18) 6 бодови
  5. ССРИ Скопје II (9:20) 4 бодови
  6. ССРИ Велес (1:24) 0 бодови

Последните 2 кола од Лигата ќе се одиграат кон крајот на октомври во Битола.