НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

5 и 6 Коло од ЛИГАТА ВО ПИНГ ПОНГ 2019

На 22.09.2019 година, во Куманово, во организација на Сојузот за спорт и рекреација на инвалидите Куманово, а во соработка со Општина Куманово и Општински Сојуз на Спортови на Куманово, беа одржани петтото и шестото коло од државната Лига во пинг понг за спортисти со телесен инвалидитет за 2019 година.

Натпреварот се одржа во рамките на активностите „Куманово-Европски град на спортот за 2019 година“, а беше посветен на јубилејот „500 години Куманово 1519-2019“.

Домаќините на натпреварот, ССРИ Куманово, во состав: Страшко Коцевски, Зоран Трајановски и Небојша Ташиќ, предводени од тренерот Мики Трендафиловски извојуваа максимални победи над своите противници и по одиграни 6 кола се наоѓаат на врвот на табелата со освоени максимални 12 поени. На второто место е екипата на ССРИ Прилеп со 10 поени а третото место го делат ССРИ Битола и ССРИ Кисела Вода од Скопје со по 6 поени.

Петто коло:

ССРИ Кисела Вода: ССРИ Скопје II 3:1

ССРИ Битола : ССРИ Прилеп 1:3

ССРИ Велес: ССРИ Куманово 0:3

Шесто коло:

ССРИ Куманово: ССРИ Скопје II 3:0

ССРИ К.Вода : ССРИ Прилеп 0:3

ССРИ Битола: ССРИ Велес 3:0

 

ТАБЕЛА по одиграни 6 кола:

  1. ССРИ Куманово (18:2) 12 бодови
  2. ССРИ Прилеп (16:6) 10 бодови
  3. ССРИ Битола (12:12) 6 бодови
  4. ССРИ Кисела Вода (11:11) 6 бодови
  5. ССРИ Скопје II (6:16) 2 бодови
  6. ССРИ Велес (2:18) 0 бодови

Следните 2 кола (7-то и 8-то) ќе се играат на 28.09.2019 година во Велес.

[Best_Wordpress_Gallery id=”232″ gal_title=”liga2019-3″]