НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

565 КРУГОВИ ЗА ОЛИВЕРА НАКОВСКА БИКОВА НА ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО НА МССФ

На 20.03.2021 година, на воздушното стрелиште во Битола, во организација на Македонската спортска стрелачка федерација, се одржа Државното првенство на Македонија со воздушно оружје на кое во дисциплината воздушен пиштол настапи и македонската параолимпијка Оливера Наковска Бикова освојувајќи го првото место со резултат од 565 кругови (94, 90, 92, 97, 94, 98).
Ова е прв настап на Оливера после подолга пауза и дел од планираните активности за што поуспешни подготовки за настап на Параолимписките игри во Токио годинава.