НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

3 и 4 КОЛО ОД ЛИГАТА ВО ПИНГ ПОНГ

ССРИ Куманово лидер по одиграните 4 кола со максимални 8 поени

На 15.09.2019 година, во Прилеп, во организација на ССРИ Прилеп, се одржа третото и четвртото коло од Лигата на Македонија во пинг понг за 2019 година.

Во третото коло се одиграа следните натпревари:

ССРИ Прилеп : ССРИ Куманово 1:3

ССРИ Велес : ССРИ Скопје II 1:3

ССРИ Битола : ССРИ Кисела Вода 1:3

Во четвртото коло се постигнаа следните резултати:

ССРИ Куманово:ССРИ К.Вода 3:0

ССРИ Скопје II : ССРИ Битола 2:3

ССРИ Прилеп : ССРИ Велес 3:0

Беше одигран и одложениот натпревар од второто коло помеѓу

ССРИ Куманово : ССРИ Битола 3:1

По комплетираните 4 кола табелата изгледа вака:

  1. ССРИ Куманово (12:2) 8 бодови
  2. ССРИ Прилеп (10:5) 6 бодови
  3. ССРИ Кисела Вода (8:7) 4 бодови
  4. ССРИ Битола (8:9) 4 бодови
  5. ССРИ Скопје II (5:10) 2 бодови
  6. ССРИ Велес (2:12) 0 бодови

[Best_Wordpress_Gallery id=”226″ gal_title=”liga2019-2″]